Zâmbete de poveste

Zâmbete de poveste

Zâmbetul strălucitor al copilului tău începe cu tine!

Călătoria dințișorilor jucăuși începe de la cele mai fragede vârste, iar rolul nostru la Premium Dental Kids este să oferim copilului tău cel mai sănătos zâmbet zglobiu printr-o experiență plăcută, educativă și distractivă.

Veniți împreună într-o clinică dedicată copiilor
într-o aventură pe tărâmul magic al zâmbetelor

Prima vizită seamănă cu o super-călătorie fermecată pentru copilul tău, cu râsete, povești și jocuri. În tot acest context atmosfera este una relaxantă, fără să existe frică sau anxietate.

Pentru asta, medicii specialiști pedodonți din clinica Premium Dental Kids sunt antrenați special pentru a crea o legătură emoțională, de încredere, cu micuțul tău. Această echipă de super-eroi îl ajută pe copilul tău se simtă încrezător și deschis spre continuarea călătoriei dințișorilor zglobii.

Pe parcursul acestei călătorii, denumite și consultație, medicul super-erou va avea mai multe sarcini:

 • Se joacă și interacționează cu micuțul tău ca să se simtă ca acasă
 • Examinează cu atenție dințișorii, gingiile, mușcătura și obiceiurile vicioase
 • Observă posibilele afecțiuni din cavitatea bucală 
 • Evaluază riscul carios și caută cum să protejeze dințișorii
 • Elaborează și inițiază programul preventiv individualizat 
 • Elaborează controalele profilactice periodice

La finalul super-călătoriei de consultației primești instrucțiuni personalizate despre tot ce trebuie să știi legat de igienizarea cavității bucale, dieta sănătoasă și suplimentele cu fluor recomandare copilului, dacă este necesar, alături de un plan de tratament individualizat.

Așa începe aventura la Premium Dental Kids pentru un zâmbet sănătos.

Cum să-ți pregătești super-eroul mic pentru un consult dentar?

De data aceasta tu, ca părinte sau aparținător, ai rolul principal în acest capitol magic de pregătire a terenului pentru prima interacțiune a copilului tău cu medicul specialist pedodont. Prin asta ne asigurăm cu toții că prima călătorie magică va fi o experiență plăcută, fără griji.

Secretul pentru prima vizită este următorul: cu cel puțin o săptămână înainte de aceasta îți recomandăm să îi spui copilului tău povești, să-i citești din cărți povești magice cu dințișori și să vă jucați diferite jocuri prin care să se acomodeze cu universul magic, atât din rol de pacient, cât și de dentistMomentul potrivit pentru super-eroul tău ca să vină la consultație este momentul în care copilul este odihnit și plin de energie. 

La prima aventură pe tărâmul magic îți recomandăm să fii și tu alături de super-eroul tău, ca observator. Astfel copilul tău de va simți confortabil și în siguranță încă de la prima interacțiune. Ulterior, cu câte un pas magic, adevărata aventură începe atunci când copilul tău se va afla singur în cabinet, fără aparținător.

Experiență dedicată copiilor pentru zâmbete sănătoase, care strălucesc

Abordare jucăușă pentru copii

Fiecare vizită devine o experiență plăcută, educativă și distractivă pentru copilul tău, simțindu-se confortabil în scaunul stomatologic în timpul consultației și pe toată durata tratamentelor.

Profilaxie și prevenție = Zâmbet sănătos

Prevenim apariția cariilor și a altor probleme dentare oferind copilului tău instructaj și sfaturi pentru un periaj corect și o igienă orală excelentă, necesare pentru dinți puternici și un zâmbet sănătos pe viitor.

Diagnostic și tratament timpuriu

Diagnosticarea și tratarea cariilor și altor afecțiuni în fazele incipiente previm complicațiile și durerile care ar putea apărea. Pentru asta, prima vizită a copilului la clinica dentară ar trebui să aibă loc la vârsta de 1 an cel târziu.

Tratamente ortodontice pentru dinți sănătoși

Aparatele dentare, trainerele dentare și alte metode pot corecta anomaliile dento-maxilare încă de la primele semne și pot menține dinții aliniați, astfel copilul tău va deveni un adult cu dinți puternici și sănătoși.

Programează-ți copilul la Premium Dental Kids

La ce vârstă se recomandă prima vizită printr-o călătorie magică?

Academia Americană de Stomatologie recomandă ca prima vizită a copilului la medicul specialist pedodont să aibă loc la vârsta de 1 an sau, cel târziu, la 6 luni de la apariția primului dinte de lapte.

Totuși, de multe ori se întâmplă ca primul consult dentar al copilului să aibă loc prea târziu. Problema este că la vârsta de 3-4-5 ani pot fi dezvoltate deja cariile, fapt care duce la durere și neplăcere la prima interacțiune. Iar experiențele intens neplăcute trăite în copilărie pot influența negativ psihicul copilului, ajungând până la dezvoltarea fobiilor și chiar la atacuri de panică. 

În schimb, dacă prima vizită are loc la timp, la apariția primului dinte de lapte, copilul se va adapta la mediul medical și, mai ales, se va simți confortabil în scaunul stomatologic.

Sigilarea dentară

Sigilarea dentară este o metodă terapeutică noninvazivă, sigură de a reduce riscul apariției cariilor cu aproape 90%

Vârsta optimă pentru sigilarea dentară este de 3-4 ani în cazul dinților temporari, de 6-7 ani pentru molarul prim permanent, de 11-13 ani pentru premolari și molarul secund. 

Un material specific (sigilant) este plasat la nivelul șanțurilor și fosetelor dentare intacte cu rolul de a preveni sau opri dezvoltarea leziunilor carioase la nivelul:

 • molarilor permanenți
 • premolarilor
 • incisivilor permanenți
 • molarilor temporari la pacienții cu risc carios crescut

 

În cadrul clinicii noastre medicul specialist pedodont cunoaște exact oportunitatea sigilării molarilor pentru a proteja dinții existenți.

Profilaxie - prevenirea cariilor

Pentru prevenirea cariilor și a altor probleme dentare primul pas pentru sănătatea danturii copilului tău care poate fi făcut acasă este periajul dentar, realizat sub atenta supraveghere a unui adult. 

În timpul consultului ne dedicăm toată atenția spre a-ți ajuta copilul să învețe periajul corect prin instructaj, cu mișcările potrivite, circulare, la un unghi de 45 grade față de dinte.

Încurajează-ți copilul să acorde timpul necesar igienei dentare pentru ca aceasta să se realizeze corespunzător, de două ori pe zi (dimineața și seara), alături de mijloace suplimentare de igienă dentară (apă de gură, ață dentară și racletă linguală).

Molarul de 6 ani este un dinte permanent care necesită o îngrijire maximă. Acesta apare în spatele ultimilor dinți de lapte și nu va „cădea”, precum dinții de lapte. Trebuie observat momentul apariției acestuia pe arcadă și monitorizată atent igienizarea lui. 

Trainere dentare - Ortodonția interceptivă

Trainerul dentar poate fi utilizat de copii începând cu vârsta de 3 ani.

Rolul unui trainer dentar este să elimine obiceiurile vicioase, fiind o protecție împotriva diverselor traumatisme dentare sau ale limbii.

Trainerul dentar este asemănător unei gutiere și este realizat dintr-un silicon special, moale. Antrenează dezvoltarea mușchilor răspunzători pentru vorbirea adecvată, previne dezvoltarea cariilor dentare și poate elimina necesitatea purtării unui aparat dentar pe viitor. 

Tratamentul cariilor - Odontoterapia

Caria dentară reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale omului, fiind principala cauză a pierderii dinților. Aceasta poate să apară la toate vârstele, inclusiv la copii. 

Cariile dinților de lapte avansează mai rapid, de aceea este important să vii la control regulat cu copilul tău, ca el să nu ajungă să cunoască durerile dentare. Netratarea afecțiunilor dinților temporari este total greșită deoarece aceștia pot afecta dezvoltarea dinților permanenți, ai căror muguri sunt situați sub dinții temporari.

În cazul în care caria nu este diagnosticată și tratată corespunzător în fazele incipiente, în scurt timp (aproximativ 2 luni) apar complicațiile pulpare care vor duce la indicația de extracție a dintelui care nu mai poate fi salvat.

Aparate dentare pentru copii
Tratament ortodontic

Pentru a preveni potențialele probleme odată cu erupția dinților definitivi, evaluarea ortodontică pentru copii ar trebui să aibă loc până la vârsta de 7 ani. 

Medicul specialist poate stabili dacă mușcătura copilului tău este corectă și dacă există posibilitatea corectării unor afecţiuni dento-maxilare la momentul potrivit, pentru o dezvoltare orală, facială şi generală sănătoasă. 

Cele mai frecvente semne ale anomaliilor dento-maxilare sunt:

 • Muşcătura incorectă vizibilă
 • Dinţii înghesuiţi sau rotiţi faţă de axul normal
 • Dinţii de pe arcada superioară îi acoperă prea mult pe cei de jos
 • Dinţii celor două maxilare se întâlnesc muchie pe muchie
 • Dinţii de pe arcada inferioară sunt în faţa celor de pe arcada superioară
 • Între dinţi există un spaţiu prea mare
 • Dinţii permanenţi încă nu au erupt
 • Copilul își suge degetul sau își roade unghiile
 • Dificultăţi în respiraţie sau masticaţie
 • Copilul are dificultăţi de pronunţie

Dacă dinții nu sunt aliniați corect, aceștia sunt predispuşi la accidente, fracturare și cresc șansele apariției cariilor în zonele greu accesibile, dar pot apărea și probleme emoționale la nivelul stimei de sine a copilului. Pentru a corecta anomaliile dento-maxilare medicul specialist ortodont poate recomanda aparat dentar mobil, trainer dentar sau aparat dentar fix, în funcție de cazul specific.

De ce este important ca eroul tău să pornească la control regulat într-o aventură magică ?

Prin controlul pedodontic regulat oferă copilului tău super-erou o armură care îi apără dințișorii de problemele complicate, ca aceștia să fie protejați de orice amenințare. Cu așa apărare super-detaliată, dinții definitivi vor fi mereu sănătoși și zâmbăreți pe tot parcursul vieții. Atunci când dinții sunt sănătoși, copilul tău mestecă cu ușurință mâncarea, învață să vorbească clar și zâmbește cu încredere.

Rolul tău este important! Ca părinte, pui bazele în această lume magică pentru o igienă orală ca-n povești pentru copilul tău. Prin joacă el va ajunge să aibă tot mai multe zâmbete minunate strălucitoare.

Veniți împreună la Premium Dental Kids pentru a descoperi secretele celor mai strălucitoare zâmbete!

La Premium Dental Kids vă așteaptă un întreg etaj dedicat doar jocurilor și aventurilor distractive, cu două cabinete special amenajate și un spațiu de explorare a secretelor pentru o igienă orală perfectă. Copilul tău se poate juca și poate beneficia de tratamente dentare printr-o experiență educativă și plină de voie bună.

Întreaga echipă de medici specialiști pedodonți sunt niște super-eroi care iubesc jocurile hazlii și sunt special pregătiți pentru a transforma aventura copilului tău într-o experiență cu adevărat distractivă.

Ne dorim ca orice copil minunat, încă de mic să își formeze obiceiuri corecte pentru sănătatea dentară, asemenea campionilor super-curajoși, ca să devină un adult cu dinți sănătoși și un zâmbet minunat. Prin serviciile magice, tratamentele hazlii și tehnologia de ultimă generație avem grijă de sănătatea dințișorilor, pentru a obține cât mai multe zâmbete zglobii.

Cât timp copilul tău intră în universul super-eroilor noștri, tu poți beneficia de igienizare profesională GBT și de alte tratamente dentare în același timp, cu doar un etaj mai jos, tot în clinica Premium Dental. Noi suntem pregătiți să vă răsfățăm pe amândoi cu îngrijire personalizată, la etaje separate, dar mereu împreună în această călătorie zâmbitoare!

Haideți în aventura magică de la Premium Dental Kids, locul în care poveștile devin realitate, iar zâmbetele fericite se transformă în diamante strălucitoare. Vă așteptăm cu mic, cu mare!

Programați-vă acum la o consultație pentru aventura dințișorilor zglobii și hai să creăm împreună cele mai frumoase zâmbete!

Vrei o programare pentru copilul tău pe tărâmul magic al zâmbetelor?

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili data și ora exactă a programării.

Luni – Vineri 09:00 – 21:00
Sâmbătă 9:00 – 15:00*

+40 770 707 601

*Doar cu programare prealabilă.