Adiție osoasă

Pentru dantură completă și funcțională 100%

Estetică naturală...

Adiția osoasă (cunoscută și sub denumirea de grefă osoasă) este o procedură chirurgicală prin care se mărește volumul osos din zonă pentru a reface osul pierdut.

Adiția osoasă este necesară în cazurile în care:

  • Există o resorbție osoasă în urma parodontozei
  • Se dorește salvarea unui dinte care este mobil din cauza bolii parodontale
  • A avut loc o extracție dentară din cauza căreia, în lipsa rădăcinii dintelui, osul și-a pierdut din înălțime și lățime
  • Este nevoie de refacerea osului pierdut pentru a insera implantul dentar

Aici subtitlu

Când este
necesară?

Pierderea osului din zona danturii și deformările osului modifică trăsăturile feței, ducând la un aspect îmbătrânit. În acest context, pentru a reface întreaga dantură funcțională, completă și estetică, este necesară adiția osoasă.

Susține implantul
sau dintele natural

Deoarece adiția osoasă contribuie la refacerea osul distrus în urma unei extracții sau a altor traumatisme dentare, aceasta asigură o susținere mai bună a implanturilor dentare. Crește durata de viață a implanturilor dentare și a dinților naturali, fiind îmbunătățit procesul de masticație.

Urmărim
biocompatibilitatea

Adiția osoasă este o intervenție sigură și se poate realiza fie prin adăugarea de os recoltat de la pacient (dintr-o porțiune densă cu os), fie cu ajutorul unor materiale biocompatibile. Materialul de adiție poate avea diverse forme, pot fi pulbere, granule sau chiar blocuri.

Fără durere,
cu disconfort minim

Intervenția are loc sub anestezie locală și nu este deloc dureroasă, iar în urma ei se poate simți doar o jenă ușoară. Disconfortul va fi minim, zona va fi umflată pentru 2-3 zile, însă nu se simte durere mulțumită antibioticelor și calmantelor.

Folosim echipamente de ultimă generație și tehnologii dentare de vârf...

Intervenția de adiția osoasă durează între 60-90 de minute și nu este deloc dureroasă. După aceasta, dacă pacientul a optat pentru autogrefă, zona donatoare va prezenta o mică sensibilitate pentru câteva zile, fiind vindecat în 2 luni. 

Vindecarea completă a zonei în care a avut loc adiția de os are loc în aproximativ 6 luni. 

În funcție de planul de tratament, adiția osoasă poate implica și procedura de sinus lift (cunoscută sub denumirea de grefă de sinus sau augmentare sinusală). Scopul unui sinus lift este ridicarea membranei sinusului maxilar, pentru a face loc adiției de os, mulțumită căreia implantul va avea o bază stabilă.

Pentru că punem pe primul loc atât confortul, cât și siguranța pacientului, în cazurile în care este nevoie de adiție osoasă pentru un implat dentar, cele două intervenții au loc în aceeași ședință. Astfel timpul necesar finalizării tratamentului va fi scurtat semnificativ.

Doar în cazuri excepționale, atunci când există o lipsă considerabilă de os sau un traumatism mai mare, inserarea implantului are loc după perioada de vindecare a adiției osoase.

La Premium Dental intervenția de adiție osoasă este realizată de Dr. Dan Veropaieff în condiții maxime de siguranță și precizie.

Programează-te cu încredere

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili data și ora exactă a programării.


Luni – Vineri între 09:00 – 21:00
Sâmbătă 9:00 – 15:00*
+40.770.707.601

*Doar cu programare prealabilă.