Adiție gingivală

Redăm sănătatea gingiilor tale

Estetică naturală...

Adiția gingivală (cunoscută și sub denumirea de grefă gingivală) este o procedură chirurgicală, cu ajutorul căreia gingia este remodelată.

Adiția gingivală este necesară în cazurile în care:

  • A avut loc retracția gingivală (țesutul din jurul dinților s-a îndepărtat de aceștia)
  • Rădăcinile sunt expuse, dinții par mai lungi și apare sensibilitatea la cald sau rece
  • A fost diagnosticată boala parodontală, principala cauză a retracției gingivale
  • Nu există suficientă gingie atașată în jurul unui implant, astfel acesta nu este protejat (apărând riscul de periimplantită)

Redăm sănătatea gingiilor tale

Adiție în jurul dintelui
sau al implantului

Adiția gingivală se poate face atât în jurul dintelui, cât și al unui implant. Atunci când implantul nu are în jurul lui gingie fixă suficientă, poate apărea periimplantita (infecție la nivelul implantului din cauza resturilor alimentare care ajung la rădăcină). Prin adiție gingivală scade acest risc.

Se elimină
sensibilitatea dinților

Dinții care au rădăcinile expuse au o sensibilitate la cald sau la rece. Acoperind rădăcinile cu gingie nouă în urma adiției, această sensibilitate este eliminată, iar dinții sunt feriți de o nouă retragere gingivală.

Gingia va arăta
din nou natural

Atunci când gingiile nu mai protejează rădăcinile dinților, poate avea loc migrarea marginii gingiei, astfel rădăcina dintelui devine vizibilă. Intervenția chirurgicală întărește și stabilizează gingia care acoperă dintele și este planificată alături de un estetician al clinicii.

Obții un zâmbet
sănătos și estetic

Intervenția chirurgicală este stabilită în funcție de cât de avansată este retracția gingivală. Dacă se află încă în starea incipientă, soluția poate fi o simplă regenerare gingivală minim invazivă. Scopul este să obținem un rezultat estetic, durabil, care sprijină sănătatea dinților pe termen lung.

Folosim echipamente de ultimă generație și tehnologii dentare de vârf...

Adiția gingivală presupune recoltarea unei porțiuni de pe bolta palatină (cerul gurii) și transplantarea ei în zona în care este nevoie. 

Intervenția este delicată, durează între 60-90 de minute și nu este deloc dureroasă. După aceasta zona donatoare, palatul gurii, va prezenta o mică sensibilitate pentru 2-3 zile. Vindecarea completă a zonei în care a avut loc transplantul are loc în aproximativ 2 luni. 

Această microchirurgie este un autotransplant, astfel nu sunt implicate riscuri. Țesutul este 100% compatibil cu organismul pacientul atât ca textură, cât și culoare.

Din echipa interdisciplinară cu membri supraspecializați care realizează această intervenție fac parte Dr. Dan Veropaieff și Dr. Simina Mureșan.

Programează-te cu încredere

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili data și ora exactă a programării.


Luni – Vineri între 09:00 – 21:00
Sâmbătă 9:00 – 15:00*
+40.770.707.601

*Doar cu programare prealabilă.